Kichererbsen-Eintopf

Kichererbsen-Eintopf

3.7 320 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken
    200 g
  • geschälte Tomaten (850 g)
    1 Dose
  • Saure Sahne
    100 g
  • Butter
    50 g
  • Honig
    15 g
  • Auberginen in Stücken (1cm)
    200 g
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 480 g), abgetropft
    1 Dose
  • Garam Masala (ca. 5 TL)
    10 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 359 kcal / 1503 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...