Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Kichererbsen, getrocknet
- 1750 g Wasser
- ½ Bund Blattpetersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 40 g Tomatenmark
- 1 ½ Würfel Gemüsebrühe
- 2 gestr. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Möhren, in 5 mm Scheiben
- 150 g Staudensellerie, in 5 mm Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 Min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min
Rote-Linsen-Suppe
40min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Linsen mit Balsamico
25min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40min
Kichererbsenletscho mit Schnittlauchrahm
35min
Frühlings-Minestrone
45 Min
Minestrone
45 Min
Orientalische Linsensuppe
30min
Kichererbsen-Eintopf
30min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min