Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 450 g Blattspinat, TK, aufgetaut
- 200 g Sahne
- 300 g Milch
-
1
Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 1 EL Speisestärke
- 20 g Wasser
- 250 g roher Schinken, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1 Std. 30 Min
Spinat-Rahm-Nudeln (wahlweise mit krossem Speck)
40min
Spinat-Nudeln mit Muskatsahne
30min
Pilz-Sahne-Sauce
30min
Fetakäse-Gemüse-Sauce
35min
Lachs-Dill-Senf-Sauce zu Nudeln
20 Min
Lachs-Sahne-Sauce
25min
Pilzrahmsauce
20 Min
Cremekartoffeln mit Spinat
50min
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Sauce mit Hähnchen
40min