Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Blumenkohl, in Röschen (3 cm)
- 20 g Olivenöl
- 2 Zwiebeln (120-150 g), halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
-
1
rote Chilischote, frisch, halbiert, nach Wunsch entkernt
lub ¼ TL Chili, gemahlen - 2 TL Kreuzkümmelsamen
- 3 TL Curry
- 600 g Süßkartoffeln, in Würfeln (3 cm)
- 60 g Tomatenmark
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Blattspinat, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 Min
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 Min
Quinoa-Süßkartoffel-Risotto mit Kohlsprossen
1h 15min
Kichererbsencurry
40 Min
Kichererbsen-Curry mit Brokkolireis
10 Std.
Zucchinibowl mit Tofu
40 Min
Kürbis-Möhren-Gratin
50 min
Auberginen-Linsen-Curry
30 Min
One-Pot-Bulgur mit Kürbis
30 Min
Kokos-Linsen-Pasta mit Mango
35 Min
Kürbis-Korma
1 Std.