Wersje kompatybilne
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gamberi rossi puliti e sgusciati
- 10 fette di pancetta affumicata, sottili
- 375 g di ceci bianchi lessati
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di salsa di soia
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa Tahina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di ceci e gamberi
40 Min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Mousse di baccalà e avocado
30 Min
Scampetti con maionese alla senape
30 Min
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2 Std.
Crema di ceci con vongole
40 Min
Crema di patate con polpo
1 Std.
Riso basmati mango e gamberi
45 Min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1 Std.
Salsa guacamole
10 Min
Guacamole Tex-Mex
5 Min