Wersje kompatybilne
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gamberi rossi puliti e sgusciati
- 10 fette di pancetta affumicata, sottili
- 375 g di ceci bianchi lessati
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di salsa di soia
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa Tahina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucca e capesante alla pancetta
1h
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1 godz. 30 min
Salmone teriyaki
50 min.
Crema di patate con polpo
1h
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Gamberoni con avocado e yogurt
35 Min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Guacamole Tex-Mex
5 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1u. 45min
Salsa guacamole
10 min