Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di farina integrale di grano tenero
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 70 g di acqua
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
Ripieno
- 100 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di tofu naturale a pezzi
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 200 g di zucchine a rondelle (3 mm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Tofu al cartoccio con verdure
40 min
Crocchette di melanzane agli anacardi e sesamo
40 min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 godz.
Parmigiana vegetariana con ragù di lenticchie
1h 25min
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1 godz. 30 min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 godz. 30 min
Erbazzone (vegan)
2 godz. 20 min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 godz. 10 min
Crostata salata con crema di cannellini (vegan)
1 godz. 30 min
Cotolette di soia
35 min
Besciamella (vegan)
15 Min