
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tradycyjna
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
150 g cukru
-
600 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
350 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
4 łyżki wody zimnej
Nadzienie
-
1300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
3 łyżki cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki bułki tartej
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
317.4 kcal /
1328 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
42.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
4.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min