Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g espargos cortados em pedaços
- 150 g espinafres descongelados bem espremidos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 60 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 500 g leite
- 5 gemas de ovo
- 5 claras de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 398 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Soufflé de legumes da época
2j 10 menit
Tarte de polenta e curgete
50 menit
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1j
Soufflé de brócolos e milho
1j
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
1h 10 min
Canelones de beringela
1 godz. 5 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1j
Kofta de borrego com chutney de manga
2j 10 menit
Folhado de abóbora e queijo azul
1j 20 menit
Soufflé de alho-francês
1j 30 menit
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 Min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1j 20 menit