Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga

Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga

3.7 34 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 doses

Składniki

Gnocchi
  • queijo parmesão
    150 g
  • água mais q.b. p/ cozer
    20 g
  • espinafres baby
    300 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • queijo ricota escorrido
    500 g
  • limão só a raspa
    1
  • ovo
    1
  • farinha tipo 65
    150 g
Molho
  • manteiga
    75 g
  • azeite
    25 g
  • manjericão
    5 folhas de

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 786.4 mg
Białko 18.1 g
Kalorie 1524.2 kJ / 364.3 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...