Wersje kompatybilne
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 150 g queijo parmesão
- 20 g água, mais q.b. p/ cozer
- 300 g espinafres baby
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 500 g queijo ricota escorrido
- 1 limão, só a raspa
- 1 ovo
- 150 g farinha tipo 65
Molho
- 75 g manteiga
- 25 g azeite
- 5 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1524.2 kJ / 364.3 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 786.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli abertos com abóbora e cogumelos
1 Std. 15 Min
Rolos de beringela com presunto
50min
Pizas de batata-doce e legumes assados
Brak ocen
Guacamole
5 Min
Rolo de agrião com cebola confitada
1 Std.
Sopa Pho
50min
Soufflé de brócolos e milho
1 Std.
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1 Std. 15 Min
Lasanha fresca de beterraba com recheio de espinafres e ricota
1 Std. 15 Min
Empada de Páscoa
5 Std. 20 Min
Pita de falafel com molho de iogurte
12h
Húmus
10 Min