Wersje kompatybilne
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 150 g queijo parmesão
- 20 g água, mais q.b. p/ cozer
- 300 g espinafres baby
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 500 g queijo ricota escorrido
- 1 limão, só a raspa
- 1 ovo
- 150 g farinha tipo 65
Molho
- 75 g manteiga
- 25 g azeite
- 5 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1524.2 kJ / 364.3 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 786.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55min
Pesto de espinafres e amêndoa
5 Min
Tarte grega
40min
Soufflé de alho-francês
1h 30min
Hambúrgueres de peixe com maionese de paprika
30min
Focaccia de beterraba com salmão fumado
2h 15min
Creme de abóbora assada com sementes torradas
1 Std. 20 Min
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1 Std. 50 Min
Húmus de tomate seco com crackers
1 Std. 15 Min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35min
Almôndegas de beringela
1h
Risoto de beterraba
30min