Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 100 g açúcar
- 200 g mirtilos
- 50 g água
Bolo
- 75 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 150 g queijo ricota em pedaços
- 2 ovos
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1749 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de limão e amêndoa
50min
Bolo de avelã e café
55min
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de camomila
40 min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Crocante de frutos vermelhos
1h 30min
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40min
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
50min
Bolo de iogurte e pera
40 min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1 Std. 15 Min
Madalenas com nozes
35min