
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane podpłomyki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 sztuk
Składniki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
wody500 g
-
soli½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
155 kcal /
648 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min