Ziemniaczane podpłomyki

Ziemniaczane podpłomyki

4.6 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 sztuk

Składniki

  • ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
    500 g
  • wody
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    150 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 155 kcal / 648 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...