Wersje kompatybilne
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced Orange Roast Chicken
- 6 - 8 chicken thighs, skin on, bone in
- 6 garlic cloves
- 1 Tbsp coriander seeds
- ½ Tbsp cumin seeds
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g orange juice, freshly squeezed
- 1 orange, sliced (5 mm)
- 70 g pitted green olives
Basmati Rice with Raisins
- 1 Tbsp flaked almonds
- 100 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g basmati rice
- 50 g raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2801 kJ / 670 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1 Std.
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Salmon Farfalle with Pesto
45min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Seafood Stew with Rice
30min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 Std. 10 Min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8h 45min