Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, for greasing
- 350 g basmati rice, washed and drained
- 700 g water, boiling
- 100 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 3 Kashmiri dried chillies
- 4 cloves, whole
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 6 black peppercorns
- 1 tsp cumin seeds
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, diced (2.5 cm)
- 150 g ripe tomatoes, quartered
- 120 g plain yoghurt
- 2 tsp fine sea salt
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 335 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Chicken Jalfrezi
1h
Pork Vindaloo
4h
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Prawn Bhuna
30 min