Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 350 g basmati rice, washed and drained
- 700 g water, boiling
- 100 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 3 Kashmiri dried chillies
- 4 cloves, whole
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 6 black peppercorns
- 1 tsp cumin seeds
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, diced (2.5 cm)
- 150 g ripe tomatoes, quartered
- 120 g plain yoghurt
- 2 tsp fine sea salt
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 335 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken Jalfrezi
1h
Kofta Curry
1h 10min
Chicken and Cauliflower Curry
45min
Beef Madras
1h 30min
Chicken in Yoghurt
1h
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Garam Masala
50min
Lamb Keema with Peas
1h
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Saag
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min