Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 500 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Olivenöl
- 200 g roter Portwein
- 10 g Rotweinessig
- 100 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern, geviertelt
- 10 g Honig
- 1 EL frische Thymianblättchen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 50 Gramm
- Kalorie
- 392 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Barbecue-Sauce
40min
Schalottenconfit mit Portwein
1 Std. 10 Min
Zwiebel-Chutney
8 Std.
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40min
Würzige Aioli mit Sherry
40min
Mango-Chutney
1 Std.
BBQ-Sauce
35min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 Std.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25min
Bacon-Konfitüre
25min
Rauchige Whiskysauce
20min
Mojo Amarillo
45min