Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 500 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Olivenöl
- 200 g roter Portwein
- 10 g Rotweinessig
- 100 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern, geviertelt
- 10 g Honig
- 1 EL frische Thymianblättchen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 50 Gramm
- Kalorie
- 392 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mango-Chutney
1h
Schalottenconfit mit Portwein
1 godz. 10 min
BBQ-Sauce
25 min
Barbecue-Sauce
40 min
BBQ-Sauce
35 min
Zwiebel-Chutney
8 godz.
BBQ-Sauce
40 min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 min
Bacon-Konfitüre
25 min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1h
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3h
Rauchige Whiskysauce
20 min