Urządzenia i Akcesoria
Cranberry-Rosmarin-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln (ca.150 g), halbiert2
-
Zucker220 g
-
Rotweinessig125 g
-
Wasser185 g
-
Rosmarin (ca. 10 cm), Nadeln abgezupft4 Stängel
-
Zimtstange1
-
schwarze Pfefferkörner10
-
1 Lorbeerblatt, getrocknetLorbeerblatt, frisch1
-
Muskat, gemahlen¼ TL
-
Cranberrys, getrocknet340 g
-
Salz2 Prisen
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
3922 kJ /
936 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
15.1 g
Węglowodany
227 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Adventskalender
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mango-Chutney
1 godz.
Apfel-Cranberry-Chutney
45 min
Feigensenf
1 godz.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Ananas-Chutney
35 min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1 godz.
Schalottenconfit mit Portwein
1 godz. 10 min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 godz.
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min
Persisches Pesto
5 min
Chili-Honig-Senf
336 godz.