Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb butter
- 1 garlic clove
- 5 sprigs fresh dill, leaves only
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 fresh basil leaves
- 600 g pure cream
- 500 g water, chilled
Bread
- 450 g water, lukewarm
- 1 tbsp dried instant yeast or 40 g fresh yeast, crumbled
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 750 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389.1 kJ / 571 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 311.6 mg
W kolekcjach
-
Stack up the savings 104 Przepisy, Australia i Nowa Zelandia
-
The Basic Cookbook 183 Przepisy, Australia i Nowa Zelandia
-
The Basic Cookbook 120 Przepisów, Australia i Nowa Zelandia
-
Thermomix® Everyday 68 Przepisów, Australia i Nowa Zelandia
-
Thermomix® Sensor (Bread, cakes and more) 66 Przepisów, Australia i Nowa Zelandia
Alternatywne przepisy
Buttermilk bread
2h
Pizza bianca
40 min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Pizza dough
1 Std.
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Pull-apart sunshine bread
40 min
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Brunch bread
1 Std. 15 Min
Basic bread
1h 35 min
Easy everyday white bread
5h 10min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min