Iris siciliani
TM31 TM5 TM6

Iris siciliani

4.8 (4 oceny)

Składniki

Impasto

  • 280 g di latte
  • 30 g di zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 550 g di farina tipo 00
  • 50 g di burro
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale

Ripieno

  • 350 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
  • 100 g di zucchero a velo
  • 30 - 50 g di gocce di cioccolato, a piacere

Terminare la preparazione

  • olio per frittura
  • 2 uova, leggermente sbattute
  • pangrattato q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1473 kJ / 352 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy