Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di latte
- 30 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 550 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 350 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 100 g di zucchero a velo
- 30 - 50 g di gocce di cioccolato, a piacere
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- 2 uova, leggermente sbattute
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Rosticceria siciliana
2h
Mafalde siciliane
2h 15min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min
Ravioli di ricotta
1u. 35min
Muffolette
3 godz.
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min
Sfinciuni
3h 30min
Tetù
1h 50min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Pane siciliano
2 godz. 45 min
Panelle
1 godz. 25 min