Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di latte
- 30 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 550 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 350 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 100 g di zucchero a velo
- 30 - 50 g di gocce di cioccolato, a piacere
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- 2 uova, leggermente sbattute
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Mafalde siciliane
2h 15 min.
Cassata gelato
11 Std. 20 Min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Muffolette
3 Std.
Tetù
1h 50 min.
Cartocci e viennesi siciliani
3u. 15min
Pane siciliano
2 godz. 45 min
Panelle
1 Std. 25 Min
Rosticceria siciliana
2h
Brioches siciliane
3u. 15min
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min