Iris siciliani

Iris siciliani

4.8 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 10 min
18 pezzi

Składniki

Impasto
  • 280 g di latte
  • 30 g zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 550 g di farina tipo 00
  • 50 g di burro
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 350 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
  • 100 g zucchero a velo
  • 30 - 50 g di gocce di cioccolato a piacere
Terminare la preparazione
  • olio per frittura
  • 2 uova leggermente sbattute
  • pangrattato q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 7 g
Kalorie 1473 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...