Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette di patate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate senza buccia, a fette (1 cm)
- 250 g di pangrattato
- 1 uovo intero
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Frittura
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2016 kJ / 482 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 Std.
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Pastella per fritti
1 Std.
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Cono graffa
1 Std.
Crocchette di melanzane
35 Min
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35 Min
Crocchette di patate e speck
3 Std. 20 Min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min