Crocchette di patate

Crocchette di patate

3.5 78 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
60 pezzi

Składniki

Crocchette di patate
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di patate senza buccia, a fette (1 cm)
  • 250 g di pangrattato
  • 1 uovo intero
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
Frittura
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 9 g
Kalorie 2016 kJ / 482 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...