![Ricotta-Terrine mit Basilikum Ricotta-Terrine mit Basilikum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DFA333E-EC03-48CA-9AF9-709566C51CB8/Derivates/BE7CD273-8605-4D64-AA08-49F6C71A7392.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blättchen weiße Gelatine
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 200 g Sahne
- 500 g Ricotta
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- 2 Prisen weißer Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 799 kJ / 191 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziegenkäsetarte
1h 25min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 godz. 10 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Thunfischpâté
4h 20min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1h
Tomaten-Cocktail
30min
Limoncello-Tartelettes
3h 15min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 Std. 40 Min
Forellenmousse
5min
Zabaglione
15min