Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser
- 50 g Zucker
- 1 Limette, Bio, 2 Streifen Schale (à 2 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 EL Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Gelatine
- 300 g Mango, in Stücken
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Topping
-
40
g Sesamkrokant
lub 40 g Erdnusskrokant - 150 g Mango, in Stücken
- 100 g Orangensaft
- 8 - 10 Minzblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 404 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2小时 15 分钟
Limoncello-Creme
5h
Quark-Mousse
5h
Limetten-Buttermilch-Mousse
3hod.
Birnen-Parfait
6h
Zwetschgen-Parfait
8h 40min
Zimtmousse
5 Std. 40 Min
Panna Cotta al caffè
5h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20 min
Orangen-Likör-Creme
20 Min