Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 4 Blätter weiße Gelatine
- 2 EL Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Gelatine
- 50 g Zucker
- 1 Limette, Bio, 2 Streifen Schale (à 2 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 300 g Mango, in Stücken
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 250 g Sahne
Topping
-
40
g Sesamkrokant
lub 40 g Erdnusskrokant - 150 g Mango, in Stücken
- 100 g Orangensaft
- 8 - 10 Minzblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 404 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Schokoladenmousse
3h 20min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 Std. 20 Min
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2j 20 menit
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4u. 40min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 Std.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 Std. 15 Min