Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g dried lentils, (weighed before soaking)
lub 2 cans lentils cooked, (800 g), washed and drained - 150 g onion, cut into quarters
- 100 g peppers, (red or green), cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 60 g carrots, cut into pieces
- 60 g extra virgin olive oil, (plus a little extra to season)
- 750 g vegetable mixture, frozen
- 3 eggs, (whole, wrapped in cling film)
- 2 pork tenderloins (350-400 g per steak)
-
2
tsp beef extract
lub 1 tsp soy sauce - 2 pinches black pepper, freshly ground
- 1 ½ tsp sweet paprika powder
- 1 tsp mixed dried herbs, (oregano, thyme, rosemary, etc.)
- ½ tsp liquid caramel
- 10 g lemon juice
- 80 g chorizo, cut in slices
-
100
g Serrano ham, cut in cubes
lub 100 g bacon cubes - 1 bay leaf, dried
- 1 tsp salt
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 546 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 44.35 g
- Tłuszcz
- 22.85 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple cake
1h
Beef goulash with bread dumplings
1h 30min
Russian beetroot salad
1h 10min
Shrimp and Green Pea Pasta
40min
Cream cheese spread with radishes
5min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Russian salad
1h 15min
Stuffed vegetables
1h 20 min
Summer Bolognese Bowl
45min
Borscht
50min
Smoked Salmon and Zucchini Pasta
35min
Shrimp Scampi
40min