Fillet with Rice, Almonds and Cranberries

Fillet with Rice, Almonds and Cranberries

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Rice
  • basmati rice
    285 g
  • water
    765 g
  • coconut milk
    225 g
  • chicken stock
    225 g
  • turmeric, dried, ground
    1 tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • butter, salted in pieces
    45 g
  • almonds, flaked, toasted
    100 g
  • cranberries, dried
    60 g
Sauce, Asparagus and Fillet
  • tomatoes, ripe quartered
    700 g
  • basil leaves, fresh large
    10
  • salt divided, plus extra to season, to taste
    2 tsp
  • sugar
    15 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • onions quartered
    100 g
  • beef tenderloin (approx. 850-1135 g)
    1
  • black pepper, freshly ground
    2 tsp
  • butter, salted room temperature
    115 g
  • asparagus trimmed
    255 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 947 kcal / 3962 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 1566 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...