Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, cut into quarters
- 1000 g white fish fillets, skinless, boneless (e.g. dorade, sea bass)
- 5 - 7 tsp salt
- 100 g lemon juice, freshly squeezed
- 300 g onions, cut into halves
- 90 g sunflower oil
- 700 g water
- ½ tsp ground cumin
- 180 g tahini paste
- 1 tbsp vinegar
- 200 g bitter orange juice (see tip)
- toasted pine nuts, to garnish
- fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4000 kJ / 956 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 71.6 g
Alternatywne przepisy
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 Min
Chicken moghrabieh
25hod. 15min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45 min.
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Cheese sambousek
1 godz. 45 min
Yoghurt and cucumber salad
5 min.
Raw kibbeh
15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min