Urządzenia i Akcesoria
Lentil Hummus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
9 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
toasted sesame seeds (see Tip)1 ½ oz
-
slivered almonds1 tbsp
-
14 oz lentils, rinsed and drainedlentils, canned rinsed and drained14 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle3 ½ oz
-
lemon juice1 oz
-
ground cumin1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground cloves (opcjonalnie)1 pinch
-
red onions chopped to garnish
-
fresh cilantro, chopped to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
226.7 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
859.1 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1 godz. 25 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Hummus
10 min
Basic Farro
35 min
Basic Quinoa
35 min
Cashew Milk
5 min
Hummus
10 min
Slow Cooked Navy Beans
14 godz. 40 min
Leftover Vegetable Hummus
10 min
Cashew Coconut Milk
10 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Matcha Granola Muffins
25 min