Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 600 g de lait concentré sucré
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 120 g de cacao en poudre sucré
- l'eau, pour le bain-marie
- pépites de chocolat, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2021.3 kJ / 483.1 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 129.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Gâteau aux amandes
1h
Conchas
2h
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Galette magique des Rois
3h 15min
Crème à la horchata
50min
Baba à la noix de coco
2h
Charlotte chocolat-banane
24h
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4h 15min
Gâteau magique à la noix de coco
1h
Gâteau nantais
1h