Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di pinoli sgusciati
- 10 g di nocciole sgusciate
- 50 g di anacardi non salati
- ½ spicchio di aglio
- 50 g di spinaci baby freschi, lavati
- 75 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con verdure
35 Min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 menit
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min
Pasta risottata al pomodoro
40 min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35 Min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30 min
Penne integrali risottate con salsiccia e arachidi
35 Min
Pasta di mais risottata al pomodoro (senza glutine)
35 Min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 Min
Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma
40 min