![Tatin de poire au caramel Tatin de poire au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C293BC66-11BA-49C0-BC11-7B7EA8309834/Derivates/c48b7b27-2411-4f0e-af4a-ee07586829b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux
- 1200 g de poires, coupées en deux dans la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1498 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Crumble de figues à la noisette
45min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Tarte tatin
1 Std.
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Tarte Tatin au gingembre
1hod. 40min
Tourte aux pommes et fruits rouges
3h 25min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Moelleux poire-noisette
45min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Tarte crumble aux abricots
1hod. 40min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min