Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux
- 1200 g de poires, coupées en deux dans la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1498 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Crumble de figues à la noisette
45 min
Tarte Tatin au gingembre
1h 40min
Tarte Tatin
1h
Moelleux aux pommes
50 min
Crumble pommes, fraises et rhubarbe
50 min
Tarte tatin
1h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 godz. 30 min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min
Crumble pomme-kiwi
45 min
Tarte poire-chocolat
55 min