Batoniki do kieszonki

Batoniki do kieszonki

4.1 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

Nadzienie
  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 300 g wody wrzącej
  • 80 g orzechów laskowych
  • 80 g mleka
  • 40 - 50 g miodu
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Ciasto
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g miodu
  • 30 g jogurtu typu greckiego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska
  • 80 g płatków owsianych plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 8.5 g
Kalorie 1849 kJ / 441 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 48.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...