Urządzenia i Akcesoria
Batoniki do kieszonki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
300 g wody wrzącej
-
80 g orzechów laskowych
-
80 g mleka
-
40 - 50 g miodu
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Ciasto
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g miodu
-
30 g jogurtu typu greckiego
-
1 jajko
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska
-
80 g płatków owsianych plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.5 g
Kalorie
1849 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Wzorowe sushi
40 min
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Batony kujona
3 godz. 20 min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 godz. 50 min
Żujki truskawkowo-malinowe
3 godz. 45 min
Batoniki musli
1 godz.
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Herbatniki
2 godz. 15 min
Ciasteczka czekoladowe
45 min