Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 300 g wody, wrzącej
- 80 g orzechów laskowych
- 80 g mleka
- 40 - 50 g miodu
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Ciasto
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 g miodu
- 30 g jogurtu typu greckiego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska
- 80 g płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1849 kJ / 441 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 Std. 40 Min
Batoniki musli
1 Std.
Ciastka na myślenie
45 Min
Batoniki na dobre wyniki
3 Std. 30 Min
Wzorowe sushi
40 Min
Florentynki
2 Std.
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 Std. 20 Min
Batony kujona
3 Std. 20 Min
Cukierki kawowe
2 Std. 35 Min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30min
Granola czekoladowa
1h 15min
Granola podstawowa
1u. 45min