
Urządzenia i Akcesoria
Batoniki do kieszonki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
wody wrzącej300 g
-
orzechów laskowych80 g
-
mleka80 g
-
miodu40 - 50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
Ciasto
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
miodu40 g
-
jogurtu typu greckiego30 g
-
jajko1
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska200 g
-
płatków owsianych plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników80 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
441 kcal /
1849 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
48.8 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska