Batoniki do kieszonki

Batoniki do kieszonki

4.1 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

Nadzienie
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    100 g
  • wody wrzącej
    300 g
  • orzechów laskowych
    80 g
  • mleka
    80 g
  • miodu
    40 - 50 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
Ciasto
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • miodu
    40 g
  • jogurtu typu greckiego
    30 g
  • jajko
    1
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska
    200 g
  • płatków owsianych plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników
    80 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 441 kcal / 1849 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...