Czekolada po meksykańsku
TM5 TM6

Czekolada po meksykańsku

4.5 (18 ocen)

Składniki

  • 300 g śmietany, 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 300 g gorzkiej czekolady (o zawartości 70% kakao), pokrojonej na kawałki
  • 1000 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 1 laska cynamonu
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilli, naturalnego
  • 20 g cukru trzcinowego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3364 kJ / 803 kcal
Białko
14.9 g
Węglowodany
61.8 g
Tłuszcz
56.2 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 73 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy