Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di cicoria a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo orecchiette
- 125 g di mozzarella di bufala ben scolata, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Pasta con cavolo rosso e pistacchi (senza glutine)
50 min.
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 min.
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 godz. 30 min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Pasta al forno con seitan e carciofi
1u. 10min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 Min
Spaghetti alla "Norma"
1 godz. 30 min
Anellini alla pecorara
2 godz.
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 godz. 30 min