Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackfleisch
- 250 g mageres Rindfleisch, in Würfeln (3 cm), 30-60 Minuten angefroren, einzeln liegend
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
Eintopf
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 200 g Zucchini, in Scheiben (1 cm)
- 200 g Auberginen, in mundgerechten Stücken
- 200 g gelbe Paprika, in mundgerechten Stücken
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 300 g Wasser
- 1 EL gemischte Kräuter, getrocknet, z.B. Thymian, Rosmarin, Majoran, Basilikum, Petersilie
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 120 g rote Linsen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 279 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45 Min
Rindfleischeintopf
1 Std. 40 Min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50 menit
Minestrone mit Kräuterpesto und Putenbrust
50 menit
Kasseler Gulasch
40 min
Sauerkraut-Eintopf
35 Min
Hähnchen-Eintopf mit Süßkartoffeln und Kidneybohnen
45 Min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40 min
Linsen-Kürbis-Eintopf
1j
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1j
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 menit
Szegediner Hackbraten
1j 20 menit