Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte (ca. 30 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
-
80
g Petersilienwurzeln, in Stiften
lub 80 g Pastinake, in Stiften - 100 g Möhren, in Stiften
- 150 g rote Paprika, in Streifen (5 cm x 5 mm)
- 200 g Zucchini, längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 200 g frische Pilze (z. B. Champignons), halbiert, große geviertelt
- 150 g Tomaten, in Würfeln (1 cm)
- ½ - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Curry
- 60 g Saure Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feta-Spinat mit Spiegelei
35 Min
Gebratene Rinderstreifen mit Gemüse und Feta
30 min
Graupen-Erbsen-Salat mit Thunfisch
30 min
Zucchini-Tomaten-Auflauf
45 Min
Möhrennudeln mit Erbsensauce
40 min
Paprika mit Omelette-Käse-Füllung
1j
Gefüllte Paprika mit Spinat und Ei
40 min
Paprika-Tomaten-Kabeljau mit Reis
50 menit
Erbsen-Frittata
35 Min
Bulgur mit gebratenem Blumenkohl und Rosinen
35 Min
Hähnchen-Gemüse mit Currysauce
45 Min
Low Carb Zucchini-Pizza
1h 10 min