Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Öl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- ¾ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Koriander, gemahlen
- 200 g Paprika, gemischt
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Paprika de la Vera
- 200 g Wasser
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- 100 g Mais aus der Dose, abgetropft
- ½ TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Chilipulver
- 2 EL Saure Sahne
- 2 Stängel Koriander, abgezupft (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1408 kJ / 336 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Kohl-Suppe mit Putenbruststreifen
40min
Herzhafter Gemüseeintopf
40min
Würziger Gemüsetopf
35min
Chili con Couscous
45 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Kidneybohnen-Curry
30min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30min
Kohlsuppe
45 Min
Asia-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
1小时
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min
Diavolo-Spaghetti
40min