Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
TM6 TM5

Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo

4.6 (912 ocen)

Składniki

Lachs mit Spinathaube

  • 500 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in 4 Stücken
  • 2 Prisen Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 200 g Spinat, gehackt, TK, aufgetaut, gut ausgedrückt
  • 1 Ei
  • 1 Prise Pfeffer
  • ¼ TL Zitronenschale
  • 500 g Wasser

Tomatensugo

  • 2 Schalotten
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Butter
  • 20 g Olivenöl
  • 500 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • ¾ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1674 kJ / 398 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy