Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para acompañar<br>
- 100 g de cebolla
- 30 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 100 g de queso fresco
-
200
g de chicharrón de cerdo, con trozos de carne
lub 200 g de carne de cerdo en tiras, cocida - 30 g de aceite vegetal
- 2 jitomates guaje, en mitades
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 1 cdita sal
- 2 pizcas pimienta negra molida
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 chiles guajillo, sin tallo, ni semillas
Gorditas<br>
- 450 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 30 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tortillas
- 20 g de aceite vegetal
- 100 g de crema ácida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1367 kJ / 325 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 385 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30min
Enchiladas de pollo
40min
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Empanadas potosinas
45min
Pozole Rojo
1h 30min
Salsa de piña asada
20min
Carnitas
50min
Mole huasteco
20min
Tamales guanajuatenses
2 Std. 30 Min
Gorditas de chicharrón
2h
Bisteces rápidos para dos
35min