Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g de jitomate guaje
- 5 chiles guajillo, limpios e hidratados
- 4 de chiles anchos, limpios e hidratados
- 6 pimienta gorda
- 140 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 350 g de caldo de pollo, en tretapack
- ½ cdita de canela en polvo
- ¼ cdita de clavo de olor, molido
- 15 g de azúcar
- 40 g de aceite
- 400 g de piña fresca en trozos de 2x2 cm
- 1 manzana amarilla, pelada y cortada en cubos de 2x2 cm
- 2 plátanos machos, maduros y cortados en rebanadas
- de aceite para freír, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1155 kJ / 275 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Adobo básico
30min
Tamales Verdes
2 godz. 30 min
Chiles en nogada
1 godz.
Pierna adobada navideña
1h 45min
Corundas
3 Std.
Tamales Oaxaqueños
2 godz. 30 min
Tamales dulces de pasas
2 godz.
Tamales sonorenses
2 godz.
Tamales guanajuatenses
2 godz. 30 min
Pambazos CDMX
2 godz. 30 min
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.