![Pain aux pépites de chocolat Pain aux pépites de chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D771126D-46A6-4A61-B757-A28F03A5F37A/Derivates/D242A729-7A3D-4332-8CC6-766B4F5E9309.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 180 g de pépites de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Petits pains au muesli
1hod. 40min
Baguette viennoise
4hod. 25min
Baguette express
2h 35 min.
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain au lait
2h 20 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Baguette tradition et baguette épi
5sa 15 dk
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Baguette viennoise au chocolat
2h 45 min
Petits pains au lait hérissons
2h 35 min.