Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 180 g de pépites de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Pain aux noix
3h 15min
Baguette express
2h 35min
Pain aux figues
4h
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Pain aux graines
5h
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min