Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão

Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão

4.6 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
10 doses

Składniki

  • abóboras-manteiga cortadas ao meio
    5
  • tomilho só as folhas
    5 pés de
  • queijo da Ilha
    50 g
  • azeite
    35 g
  • coentros
    10 g
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    3
  • malagueta (opcjonalnie) cortada em pedaços
    1
  • bacalhau demolhado e desfiado
    500 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
    1000 g
  • leite
    200 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • manteiga mais q.b. p/ as abóboras
    50 g
  • miolo de camarão
    200 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 284 kcal / 0 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...