Torta salata con pomodorini e olive

Torta salata con pomodorini e olive

4.5 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi piccoli
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno
  • 10 foglie di basilico fresche lavate
  • 150 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà e senza semi
  • 50 g di olive verdi o nere denocciolate
  • 250 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di mortadella a fette sottili
  • 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 6 pomodori secchi sott'olio a listarelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.3 g
Kalorie 1347 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 18.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...