Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tuorli
- 110 g di zucchero
- 2 mandarini, la scorza grattugiata (preferibilmente biologici)
- 50 g di farina tipo 00 o di amido di mais (maizena)
- 300 g di latte
- 100 g di succo di mandarino, spremuto fresco e filtrato
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1127.1 kJ / 269.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta del cardinale
3h 30 min
Cestino centrotavola
5óra
Fudge al cioccolato con pistacchi
2h 20min
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3óra
Torta alle albicocche con crumble
1 godz. 50 min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Salsa di cipolle rosse e mele
40 min
Crema di pere e cioccolato
55min
Crema Bimby ® al pistacchio
50min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Cheesecake al cioccolato bianco
9h 30 min
Crema Bimby ®
45 min