Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al mascarpone
- 2 tuorli
- 40 g di zucchero
-
100
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 100 g di latte intero - 250 g di mascarpone
Biscotto
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di farina tipo 00
- 40 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 148.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema dessert alla birra
2h 15min
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5h 15 min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Yogurt alla frutta secca
10 min
Millefoglie al cioccolato e croccante di frutta secca
3h 50 min
Gelato al miele
10h 30min
Torta cioccolato, caramello e noci
1h 40min
Pagnotta ripiena con crema ai formaggi
1h 20min
Mousse al pistacchio
1hod. 30min
Coppa moresca
15min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10h
Gelato biscotto cioccostelle
3h