Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al mascarpone
- 2 tuorli
- 40 g di zucchero
-
100
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 100 g di latte intero - 250 g di mascarpone
Biscotto
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di farina tipo 00
- 40 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 148.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti ricoperti di cioccolato
1h 40min
Gelato biscotti cookies e panna
3 Std.
Gelato al pane
8 Std. 30 Min
Gelato biscotto
7 Std. 45 Min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato biscotto alla fragola
4h
Dolcetti al cocco e cioccolato
2h
Gelato cioccolato e menta
10h 25min
Biscotto gelato panna e cioccolato
3 Std. 30 Min
Gelato al cioccolato e ciliegie
10sa 30 dk
Gelato al cardamomo e cioccolato bianco
10sa 30 dk
Stracciatella
10h 25min