Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Petersilie
- 1 EL Öl
- 1 ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Prise Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 Fischfilet, festfleischig, z.B. Rotbarsch oder Pangasius (150-200 g)
- 1 Zucchini, in Scheiben (3 mm)
- 2 - 3 Scheiben Zitrone, unbehandelt
- 1 EL Pinienkerne
- 1000 g Wasser
- 60 g Langkornreis, parboiled
- 2 EL Basilikumblätter, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2600 kJ / 622 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kabeljau mit Bohnen-Kartoffelstampf
40 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h
Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle
35 Min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Fischcurry
55 Min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 Min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45min
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45min
Seebarsch mit Kräuter-Tomaten-Sauce
1h
Lachs im Päckchen
40 Min
Gedämpfter Kabeljau
35 Min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35 Min