Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Kartoffeln (à ca. 150 g), halbiert, geschält oder ungeschält
- 500 g Wasser
- 1 TL Kümmel
- 3 Knoblauchzehen
- 50 g Parmesan, in Stücken
- ½ Bund Petersilie
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Crème fraîche
- 2 Prisen Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Überbackenes Brot
20 Min
Käsekartoffeln vom Backblech
1h 20 min
Pilzfrikadellen
25 min
Oliven in Tomatensauce
30 min
Kartoffel-Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Crostini mit Pilzen und Fontina
35 Min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 Min
Cremekartoffeln mit Spinat
50 min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 Min
Balsamico-Paradeiser
25 min
Bohnen-Tomaten-Sauce mit Schweinefleisch
45 Min