Sebadas

Sebadas

3.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • wody
    180 g
  • jajko
    1
  • smalcu pokrojonego na kawałki
    100 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    250 g
  • semoliny z pszenicy durum
    250 g
    250 g mąki krupczatki
  • soli
    1 szczypta
Nadzienie
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • sera pecorino pokrojonego na kawałki
    300 g
  • oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
  • miód ilość do polania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 361 kcal / 1514 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 37.9 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...