Urządzenia i Akcesoria
Sebadas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
180 g wody
-
1 jajko
-
100 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g mąki krupczatki250 g semoliny z pszenicy durum
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
-
miód ilość do polania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.8 g
Kalorie
1514 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Zielona terrina z kozim serem
4h 40min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Gnocchi alla romana
2h
Pizza Capricciosa
1h 40min
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Cukierki kawowe
2h 35min
Kartacze z mięsem
1h
Sos romesco
1h 25min
Sos salvitxada
1h 25min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min