Urządzenia i Akcesoria
Sebadas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
180 g wody
-
1 jajko
-
100 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g mąki krupczatki250 g semoliny z pszenicy durum
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
-
miód ilość do polania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.8 g
Kalorie
1514 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Pływające wyspy
45 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min