Urządzenia i Akcesoria
Sebadas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
180 g wody
-
1 jajko
-
100 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g mąki krupczatki250 g semoliny z pszenicy durum
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
-
miód ilość do polania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.8 g
Kalorie
1514 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 godz. 35 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Burgery z łososia
50 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min