
Urządzenia i Akcesoria
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Spód
-
210 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
190 g daktyl, suszony, bez pestki
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie) surowego
-
½ laski wanilii tylko nasiona
Krem waniliowy
-
200 g śmietanki kokosowej
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
100 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
-
50 g miodu wielokwiatowego, płynnego
Krem czekoladowy
-
90 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
200 g śmietanki kokosowej
-
75 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego surowego
-
1 szczypta soli
Mrożona kostka czekoladowa
-
kakao naturalne, niesłodzone surowe, do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
316.3 kcal /
1323.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
26.7 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Sód
17.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lody arbuzowo-kokosowe
2 godz. 30 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Biała czekolada z bakaliami
2 godz. 20 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Shake bez laktozy
40 min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15 min