Urządzenia i Akcesoria
Deser makowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 g rodzynek
-
50 g likieru pomarańczowego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
750 g mleka
-
200 g chałki, słodkich, maślanych, pokrojonych w 1 cm plastry200 g bułek słodkich, maślanych, pokrojonych w 1 cm plastry
-
4 sucharki z cukrem
-
150 g cukru
-
½ laski wanilii
-
200 g maku
-
100 g migdałów, w płatkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
262.5 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
3187.2 kJ /
761.8 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
78.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto cytrynowe na parze
2h 20min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4h 30min
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Polano bożonarodzeniowe
45min
Pływające wyspy
45min
Limonkowe ciasto na zimno
2h 50min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10min
Ciasto kalafiorowe
1h 15min
Serniczki pistacjowe z mango
2h 30min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min