Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 łyżki soli
- 600 g ziemniaków, nieobranych, średniej wielkości
Farsz
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 35 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 300 g kaszanki, bez skóry, pokrojonej na kawałki
Kniszki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
- 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 140 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1857.8 kJ / 444 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 3086.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Karbinadle z żymłą
35 min
Pamoczka grodzieńska
5min
Pierożki shaomai
2 Std.
Kibiny litewskie
25 min
Ziemniaczane podpłomyki
13u.
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Zupa caldo verde
45 min
Pielmieni
1h 10min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h