Urządzenia i Akcesoria
Kniszki ziemniaczane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
2 łyżki soli
-
600 g ziemniaków nieobranych, średniej wielkości
Farsz
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
35 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g czerwonego wina wytrawnego
-
300 g kaszanki bez skóry, pokrojonej na kawałki
Kniszki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
-
1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
-
140 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3086.6 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1857.8 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
45.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12h 15min
Pamoczka grodzieńska
5min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Knedle bawarskie
1h
Cepeliny z serem
24h 50min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10min
Zupa caldo verde
45min
Kibiny litewskie
2h 35min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1h 35min