
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowe (Tiropita)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka oregano, suszonego (opcjonalnie)
-
700 g mleka
-
100 g semoliny, drobnej
-
½ łyżeczki soli
-
6 jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
9 - 10 płatów ciasta filo
-
zimna woda do skropienia ciasta
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
579.9 kcal /
2426.4 kJ
Białko
21.3 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
26.1 g
Sód
1040.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Ciasto orzechowe
1 godz. 40 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 godz. 15 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min