Urządzenia i Akcesoria
Limonkowe ciasto na zimno
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Posypka
-
60 g herbatników
-
30 g masła
-
15 - 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 szczypta soli
Spód
-
150 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
Krem limonkowy
-
10 - 15 g skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
70 - 80 g skrobi ziemniaczanej70 - 80 g skrobi kukurydzianej
-
150 g soku z limonki (patrz wskazówka)
-
700 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
8 żółtek
-
biała czekolada roztopiona, ilość do dekoracji (ok. 50 g, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.2 g
Kalorie
1759.1 kJ /
420.2 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
55.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 Std. 30 Min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 Std. 20 Min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 Std. 30 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 Std. 5 Min
Krem kawowy
20 Min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 Std. 30 Min
Mroźne ciasto kokosowe
5 Std. 15 Min
Malinowy cobbler
1 Std. 15 Min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 Std.
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min