Limonkowe ciasto na zimno

Limonkowe ciasto na zimno

3.2 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

Posypka
  • 60 g herbatników
  • 30 g masła
  • 15 - 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 szczypta soli
Spód
  • 150 g herbatników
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
Krem limonkowy
  • 10 - 15 g skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 70 - 80 g skrobi kukurydzianej
    70 - 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 150 g soku z limonki (patrz wskazówka)
  • 700 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 8 żółtek
  • biała czekolada roztopiona, ilość do dekoracji (ok. 50 g, patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 8.2 g
Kalorie 1759.1 kJ / 420.2 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...