Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Posypka
- 60 g herbatników
- 30 g masła
- 15 - 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 szczypta soli
Spód
- 150 g herbatników
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
Krem limonkowy
- 10 - 15 g skórki z limonki, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
70 - 80
g skrobi kukurydzianej
lub 70 - 80 g skrobi ziemniaczanej - 150 g soku z limonki (patrz wskazówka)
- 700 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 8 żółtek
- biała czekolada, roztopiona, ilość do dekoracji (ok. 50 g, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1759.1 kJ / 420.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Ciasto ananasowe
55min
Szarlotka w kokilkach
1h
Deser kokosowo-ananasowy
4h 25min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6h 30min
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Deser kokosowo-pistacjowy
1sa 5 dk
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8h 20 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9h 20min
Czekoladowe słoiczki
40 Min