Limonkowe ciasto na zimno

Limonkowe ciasto na zimno

3.0 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

Posypka
  • herbatników
    60 g
  • masła
    30 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    15 - 20 g
  • soli
    1 szczypta
Spód
  • herbatników
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
Krem limonkowy
  • skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    10 - 15 g
  • skrobi kukurydzianej
    70 - 80 g
    70 - 80 g skrobi ziemniaczanej
  • soku z limonki (patrz wskazówka)
    150 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    700 g
  • żółtek
    8
  • biała czekolada roztopiona, ilość do dekoracji (ok. 50 g, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420.2 kcal / 1759.1 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 55.8 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...