Urządzenia i Akcesoria
Suflety orzechowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Suflety orzechowe
-
120 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
masło do natłuszczenia foremek
-
cukier do posypania foremek
-
4 jajka
-
125 g mleka
-
30 g skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Bita śmietana z Amaretto®
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru
-
3 - 4 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego, Amaretto®1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) Amaretto®
-
cynamon, mielony do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
63.3 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1737.5 kJ /
415.3 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Pływające wyspy
45 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min