Suflety orzechowe
TM6 TM5

Suflety orzechowe

3.8 (6 ocen)

Składniki

Suflety orzechowe

  • 120 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • masło, do natłuszczenia foremek
  • 20 g cukru, plus dodatkowa ilość do posypania foremek
  • 4 jajka
  • 125 g mleka
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • gorąca woda, do pieczenia w kąpieli wodnej

Bita śmietana z Amaretto®

  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 50 g cukru
  • 1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto, Amaretto® (opcjonalnie)
    lub 3 - 4 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
  • cynamon, mielony, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1737.5 kJ / 415.3 kcal
Białko
8.5 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
1.8 g
Sód
63.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy