Suflety orzechowe

Suflety orzechowe

3.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Suflety orzechowe
  • orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    120 g
  • masło do natłuszczenia foremek
  • cukier do posypania foremek
  • jajka
    4
  • mleka
    125 g
  • skrobi kukurydzianej
    30 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
    1 - 2 łyżeczki
  • gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Bita śmietana z Amaretto®
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • cukru
    50 g
  • likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) Amaretto®
    1 - 2 łyżeczki
    3 - 4 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego, Amaretto®
  • cynamon, mielony do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.3 kcal / 1737.5 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 63.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...