
Urządzenia i Akcesoria
Suflety orzechowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Suflety orzechowe
-
orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji120 g
-
masło do natłuszczenia foremek
-
cukier do posypania foremek
-
jajka4
-
mleka125 g
-
skrobi kukurydzianej30 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 - 2 łyżeczki
-
gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Bita śmietana z Amaretto®
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
cukru50 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) Amaretto®1 - 2 łyżeczki
-
cynamon, mielony do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.3 kcal /
1737.5 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
63.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska