Suflety orzechowe
TM6 TM5

Suflety orzechowe

3.8 ( 6 ocen )

Składniki

Suflety orzechowe

  • 120 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • masło do natłuszczenia foremek
  • cukier do posypania foremek
  • 4 jajka
  • 125 g mleka
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej

Bita śmietana z Amaretto®

  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 50 g cukru
  • 1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto Amaretto® (opcjonalnie)
    lub 3 - 4 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego Amaretto® (opcjonalnie)
  • cynamon, mielony do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
415.3 kcal / 1737.5 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
63.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy