Suflety orzechowe
TM5 TM6

Suflety orzechowe

3.5 (4 oceny)

Składniki

Suflety orzechowe

  • 120 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • masło, do natłuszczenia foremek
  • 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do posypania foremek
  • 4 jajka
  • 125 g mleka
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • gorąca woda, do pieczenia w kąpieli wodnej

Bita śmietana z Amaretto®

  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 50 g cukru
  • 1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, Amaretto® (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
474 kJ / 474 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
36.7 g
Tłuszcz
32.9 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy